HEMA vrije producten

Wat zijn HEMA vrije nagelproducten?

HEMA staat voor 2-hydroxyethylmethacrylaat, een chemische verbinding die vaak wordt gebruikt in de productie van nagelproducten. HEMA is een type methacrylaatmonomeer dat polymeriseert (hard wordt) wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht of een chemische initiator. Hierdoor wordt het gebruikt om een harde en duurzame laag op de nagels te creëren, zoals bij gellak en acryl.

Hoewel HEMA een belangrijk ingrediënt is in veel nagelproducten en helpt bij het creëren van de gewenste eigenschappen, kan het bij sommige mensen allergische reacties of huidirritatie veroorzaken. 

Om deze reden zijn er merken die "HEMA-vrije" producten in het assortiment hebben opgenomen. Deze producten bevatten geen HEMA en worden als veiliger beschouwd voor mensen met een allergie/gevoeligheid voor deze stof. Uiteraard kunnen mensen zonder HEMA allergie ook HEMA vrije producten gebruiken.

Let op: ook bij het gebruik van HEMA vrije nagelproducten kan een overgevoelige reactie ontstaan. Een allergie voor HEMA of andere bestanddelen in nagelproducten kan enkel worden vastgesteld via een allergietest uitgevoerd door een dermatoloog. Met de uitslag van de dermatoloog kunnen we samen kijken welke producten geschikt voor je zijn. Heb je een vermoeden van een allergie? Raadpleeg dan ten alle tijde een arts.