• Op werkdagen voor 12:00 u besteld, dezelfde middag verzonden.
  • Altijd een cadeautje bij je bestelling vanaf €50!
  • Gratis verzending met DPD vanaf €75 ex btw (NL)/€150 ex btw (BE)
  • De prijzen in onze webshop zijn ex BTW, in de winkelwagen wordt de BTW getoond.

Veelgestelde vragen

• Wat is het verschil tussen een basecoat, rubber basecoat en fiber base?
Een basecoat wordt gebruikt als basis voor elk kunstproduct. Een rubber basecoat of fiber basecoat vervangt een normale basecoat. De rubber basecoat zorgt t.o.v. een normale basecoat voor extra versteviging en is daarnaast zeer geschikt voor nagels waarbij de gelnagellak/gel niet goed hecht. De rubber basecoat is zo samengesteld dat het dezelfde eigenschappen/functie heeft als primer waardoor de hechting van rubber base optimaal is en primer niet noodzakelijk is. De normale basecoat en rubber basecoat zijn beide flexibel en afweekbaar.

De fiber base 
is een kant en klare fiber builder gel in een flesje. De fiber base is uitermate geschikt om de natuurlijke nagel mee te verstevigen, is ijzersterk en heeft een extreem goede hechting. Het is zelfs mogelijk om de nagels met de fiber base te verlengen met behulp van tips/sjablonen, dit is met een normale basecoat of rubber basecoat niet mogelijk. De fiber base is een primer, basecoat en een builder in één, hierdoor heb je geen extra producten nodig om de nagel te verstevigen/bouwen. D
e Lenks fiber base is een gel, is niet flexibel en niet afweekbaar. De Neonail revital fiber base is daarentegen wél afweekbaar. 


De rubber base en fiber base zijn self levelend, hebben een gemiddelde/dikke viscositeit en zijn daardoor uitermate geschikt om een natuurlijke bolling mee te creëren. Ze zijn, in tegenstelling tot een gewone base, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kunt ze indien gewenst zelfs direct aflakken met een topcoat. De rubber en fiber base kun je ook gebruiken als base onder gel/acrylgel/acryl.


• Wat is het verschil tussen gelpolish en colorgel?
Gelpolish is flexibel en afweekbaar product en kan op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). Colorgel is een hard, niet flexibel product en heeft daardoor een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl). Een colorgel zal breken/barsten wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht. Colorgels zijn vaak romiger en hebben een hogere pigmentatie dan gelpolish en zijn daardoor zeer geschikt voor nail art. 


• Wanneer gebruik ik een topcoat met plaklaag en wanneer een topcoat zonder plaklaag?
De topcoats mét plaklaag zijn flexibel en kunnen op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). Topcoats zonder plaklaag (ook wel no wipe of non sticky genoemd) bestaan in flexibele en harde variant. Een harde topcoat zonder plaklaag heeft een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl). Een harde topcoat zal breken wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht omdat deze niet mee buigt. Een flexibele topcoat zonder plaklaag kan op elke ondergrond worden aangebracht. Lees in de beschrijving van het product dus goed of het een topcoat met plaklaag of een harde of flexibele topcoat zonder plaklaag betreft.

• Wanneer gebruik ik een topcoat met uv-filter en wanneer een topcoat zonder uv-filter?
Er zijn topcoats met en zonder uv-filter. Topcoats met uv-filter beschermen de nagels tegen verkleuring. Handig in de zomer bij lichte/zomerse kleuren. Een topcoat met uv-filter kun je herkennen doordat deze blauw oplicht in de uv/led lamp. Het nadeel van topcoats met uv-filter is dat deze op donkere kleuren een blauwe schijn achter laten. Het advies luidt om bij zwart (of andere donkere kleuren) een topcoat zonder uv filter te gebruiken.

• Wat is een builder in a bottle?
Een builder in a bottle (bijv. de a bottle of builder van Lenks, gel in a bottle van DIVA of de extender gel van Cinz) is een flexibele builder gel in een flesje in plaats van in een pot.

• Wat is het verschil tussen een rubber base/fiber base?
De rubber en fiber bases zijn basecoats die je als basis onder kunstproduct kunt leggen (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). De builder in a bottle is een builder gel, geen base gel. Onder de builder in a bottle moet dus om de hechting te bevorderen nog een base, dit kan een rubber of fiber base zijn.

•  Waarom kies je voor een builder in a bottle en niet voor een rubber of fiber base?
Een rubber base is een flexibel product met extreme hechting dat voor sommige klanten, als je daarmee de nagel opbouwt nog steeds niet sterk genoeg is. De builder in a bottle is een flexibele builder gel die steviger is dan een rubber base en waar je in tegenstelling tot een rubber base, waar je alleen maar 1-2 mm mee kunt corrigeren (niet verlengen), korte verlengingen (tot 5mm) mee kunt maken (op sjabloon/tips). Beide producten zijn afweekbaar.

De fiber base van Lenks is een niet flexibele base gel in een flesje, hiermee kun je de natuurlijke nagel ook opbouwen én je verlengingen maken langer dan 1cm. De fiber base kun je niet gebruiken als strijklaag onder gelpolish, deze zal dan breken omdat de fiber base in tegenstelling tot de natuurlijke nagel niet flexibel is. De fiber base kan wel als base onder andere kunstproducten zoals gel/acrylgel/acryl. De fiber base van Lenks is niet afweekbaar. 


• Wat is het verschil tussen een builder gel en een 1-phase gel?
Een builder gel is een gel om de nagel mee op te verstevigen/verlengen. Voor het opbouwen van de nagel met builder gel breng je een base gel/basecoat aan. Vervolgens lak je de builder gel af met een topcoat. Een 1-phase gel is zowel een base gel, builder gel en topgel in één. Je hebt dus geen andere producten nodig. 

• Wat is het verschil tussen een fiber gel en een builder gel?
Een fiber gel is een gel waar fiberglas deeltjes aan toegevoegd zijn. Hierdoor is een fiber gel t.o.v. een builder gel extra sterk.

• Wat is het verschil tussen nail prep (dehydrator) en cleaner
Een dehydrator onttrekt tijdelijk vocht uit de natuurlijke nagelplaat, deze mag je niet op de huid plaatsen. Een dehydrator verwijdert géén vuil van de nagelplaat.

De (nail) cleaner desinfecteert, reinigt en ontvet de natuurlijke nagelplaat/omliggende huid en verwijderd de plaklaag van de gelpolish/gel.

Een dehydrator is optioneel. Een (nail) cleaner is echter een essentieel onderdeel in het voorbereidingsproces van de nagel voor applicatie van het kunstproduct. Het bevordert de hechting en vermindert de kans op lifting. Het verwijdert vuil van de nagelplaat en zorgt voor een langere draagbaarheid van gelpolish/gel/acrylgel/acryl.


• Welke topcoat gebruik ik het beste voor het vastzetten van steentjes en andere nail art?
Een rubber topcoat is t.o.v. een normale topcoat steviger en daardoor ideaal voor het vastzetten van steentjes en andere nail art.


• Wat heb ik allemaal nodig om te kunnen stempelen?
Om te kunnen stempelen heb je tenminste een stempelplaat, stempelkussen, stempel lak en schraper nodig. Daarnaast heb je producten nodig om je stempelkussen en stempelplaat te reinigen. Stel je eigen stempel startpakket samen door hier te klikken.

• Wat is het vershil tussen de Moyra stempel polish, folie stempel polish en de stempel gelpolish?
Stempel polish: de stempelnagellak is een snel drogende nagellak die droogt aan de lucht. De stempelnagellak is hoog gepigmenteerd en daardoor speciaal voor het stempelen. De stempelnagellak droogt droog op en is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Folie stempel polish: de folie stempel nagellak is een traag drogende nagellak die droogt aan de lucht. De stempel folie nagellak is hoog gepigmenteerd, droogt langzamer dan de stempelnagellak waardoor je minder snel hoeft te werken. De stempel folie nagellak behoudt een sterke plaklaag wanneer deze is opgedroogd waardoor je er folie, fijne glitters en pigmenten in kunt verwerken. De folie stempel nagellak is ook extra geschikt voor designs met dunne lijntjes vanwege haar trage droogtijd en hoge pigmentatie. 

Stempel gelpolish: de stempel gelpolish is een gelpolish die speciaal is gemaakt om mee te kunnen stempelen. De stempel gelpolish hardt je na het stempelen 30/60 sec uit in een LED/UV lamp. De stempel gelpolish behoudt na het uitharden een plaklaagje waardoor je er na de uitharding pigmenten en fijne glitters in kunt verwerken. Wil je een sugar effect creëren? Lak de nagel dan eerst af met een topcoat, hardt uit. Stempel je design met de stempel gelpolish en strooi voor het uitharden van de stempel gelpolish fijne glitters over het design, hardt uit in de lamp. Borstel af met een zachte borstel en voila, een sugar nagel!

• Moet ik mijn stempel aflakken met een topcoat?
Ja, lak je stempel design altijd af met een topcoat anders zal deze beschadigen. Indien je een sugar effect wilt creëren, dan lak je je design niet nogmaals af (zie hierboven).

• Waarom stempelt mijn nieuwe stempelkussen niet (goed)?
Door nieuwigheid kan het voorkomen dat je stempelkussen niet direct goed stempelt. Was voor het eerste gebruik je stempelkussen altijd eerst met een natte vinger en een drupje afwasmiddel. Spoel af onder de kraan en laat drogen aan de lucht. Indien je stempelkussen nog niet goed werkt herhaal een tweede keer.

• Waarom komt mijn stempel niet (volledig) op mijn stempelkussen?
Dit kan verschillende oorzaken hebben:
1. Je stempelkussen is voor het eerste gebruik nog niet gewassen met afwasmiddel
2. Je werkt te langzaam, werk snel, zorg dat al je benodigde producten schoon zijn en klaar staan voor gebruik. Probeer al je handelingen binnen 4 sec te verrichten (lak aanbrengen, schrapen, stempel oppakken, stempelen).
3. Je drukt te hard. Met een ondoorzichtig stempelkussen moet je hard drukken. Met een doorzichtig stempelkussen moet je niet drukken maar zachtjes over je stempelplaat rollen, geen druk uitoefenen.
4. Je brengt niet voldoende lak aan op de stempelplaat.

• Kan ik ook stempelen met gewone gelpolish?
Nee, gewone gelpolish is niet geschikt om mee te stempelen. De stempel gelpolish van Moyra is hier speciaal voor gemaakt en heeft een andere samenstelling.

• Hoe maak ik mijn stempelkussen schoon?
Maak je stempelkussen schoon met de Moyra wonderwheel, een kleefroller of met de Moyra stamper head cleaner. Maak je stempel nóóit schoon met aceton of andere vloeistof en ga ook nooit met een buffer/vijl over je stempelkussen, dan wordt je stempel dof en zal beschadigen/scheuren.

• Hoe maak ik mijn stempelplaat schoon?
Maak je stempelplaat schoon met de Moyra plate cleaner. Maak je stempelplaat nóóit schoon met pure aceton. Dit kan je graveringen van je stempelplaat aantasten. Alcohol is niet geschikt om je stempelplaat mee schoon te maken, alcohol verwijderd geen nagellak/gelpolish.

© TEN Nail Supplies