Home » FAQ

Veelgestelde vragen

• Wat is het verschil tussen een basecoat, rubber basecoat en fiber base?
Een basecoat wordt gebruikt als basis voor elk kunstproduct. Een rubber basecoat of fiber basecoat vervangt een normale basecoat. De rubber basecoat zorgt t.o.v. een normale basecoat voor extra versteviging en is daarnaast zeer geschikt voor nagels waarbij de gelnagellak/gel niet goed hecht. De rubber basecoat is zo samengesteld dat het dezelfde eigenschappen/functie heeft als primer waardoor de hechting van rubber base optimaal is en primer niet noodzakelijk is. De normale basecoat en rubber basecoat zijn beide flexibel en afweekbaar.

De fiber base 
is een kant en klare fiber builder gel in een flesje. De fiber base is uitermate geschikt om de natuurlijke nagel mee te verstevigen, is ijzersterk en heeft een extreem goede hechting. Het is zelfs mogelijk om de nagels met de fiber base te verlengen met behulp van tips/sjablonen, dit is met een normale basecoat of rubber basecoat niet mogelijk. De fiber base is een primer, basecoat en een builder in één, hierdoor heb je geen extra producten nodig om de nagel te verstevigen/bouwen. D
e Lenks fiber base is een gel, is niet flexibel en niet afweekbaar.


De rubber base en fiber base zijn self levelend, hebben een gemiddelde/dikke viscositeit en zijn daardoor uitermate geschikt om een natuurlijke bolling mee te creëren. Ze zijn, in tegenstelling tot een gewone base, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kunt ze indien gewenst zelfs direct aflakken met een topcoat. De rubber en fiber base kun je ook gebruiken als base onder gel/acrylgel/acryl.


• Wat is het verschil tussen gelpolish en colorgel?
Gelpolish is flexibel en afweekbaar product en kan op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). Colorgel is een hard, niet flexibel product en heeft daardoor een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl)*. Een colorgel zal breken wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht. Colorgels hebben vaak een hogere viscositeit en pigmentatie dan gelpolish en zijn daardoor zeer geschikt voor nail art. 


*De colorgels van 1AM kunnen wel worden aangebracht op een nagel opgebouwd met de 1AM rubber basecoat of Lenks fiber base, deze hebben voldoende stevigheid. De Lenks rubber basecoat is hier te flexibel voor. 


• Wanneer gebruik ik een topcoat met plaklaag en wanneer een topcoat zonder plaklaag?
De topcoats mét plaklaag van Lenks en 1AM zijn flexibel en kunnen op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). De topcoats zonder plaklaag van Lenks en 1AM zijn hard en hebben een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl). Een harde topcoat zal breken wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht. 


• Wanneer gebruik ik een topcoat met uv-filter en wanneer een topcoat zonder uv-filter?
Er zijn topcoats met en zonder uv-filter. Topcoats met uv-filter beschermen de nagels tegen verkleuring. Handig in de zomer bij lichte/zomerse kleuren. Een topcoat met uv-filter kun je herkennen doordat deze blauw oplicht in de uv/led lamp. Het nadeel van topcoats met uv-filter is dat deze op donkere kleuren een blauwe schijn achter laten. Het advies luidt om bij zwart (of andere donkere kleuren) een topcoat zonder uv filter te gebruiken.• Wat is het verschil tussen een builder gel en een 1-phase gel?
Een builder gel is een gel om de nagel mee op te verstevigen/verlengen. Voor het opbouwen van de nagel met builder gel breng je een base gel/basecoat aan. Vervolgens lak je de builder gel af met een topcoat. Een 1-phase gel is zowel een base gel, builder gel en topgel in één. Je hebt dus geen andere producten nodig. 


• Wat is het verschil tussen een fiber gel en een builder gel?
Een fiber gel is een gel waar fiberglas deeltjes aan toegevoegd zijn. Hierdoor is een fiber gel t.o.v. een builder gel extra sterk.


• Wat is het verschil tussen nail prep (dehydrator) en Lenks 3-1 cleaner/1AM blue scrub?
Een dehydrator onttrekt tijdelijk vocht uit de natuurlijke nagelplaat, deze mag je niet op de huid plaatsen. Een dehydrator verwijdert géén vuil van de nagelplaat.

De Lenks 3-1 cleaner desinfecteert, reinigt en ontvet de natuurlijke nagelplaat/omliggende huid en verwijderd de plaklaag van de gelpolish/gel.

De 1AM Blue Scrub onttrekt tijdelijk vocht uit de natuurlijke nagelplaat, reinigt en ontvet het oppervlakte van de natuurlijke nagel/omliggende huid.

Een dehydrator is optioneel. De Lenks 3-1 cleaner of 1AM Blue Scrub zijn echter een essentieel onderdeel in het voorbereidingsproces van de nagel voor applicatie van het kunstproduct. Het bevordert de hechting en vermindert de kans op lifting. Beide verwijderen vuil van de nagelplaat en zorgen voor een langere draagbaarheid van gelpolish/gel/acrylgel/acryl.• Welke topcoat gebruik ik het beste voor het vastzetten van steentjes en andere nail art?
Een rubber topcoat is t.o.v. een normale topcoat steviger en daardoor ideaal voor het vastzetten van steentjes en andere nail art.