Veelgestelde vragen

De basisproducten

Wat is het verschil tussen nail prep (dehydrator) en cleaner

Een dehydrator onttrekt tijdelijk vocht uit de natuurlijke nagelplaat, deze mag je niet op de huid plaatsen. Een dehydrator verwijdert géén vuil van de nagelplaat.

De (nail) cleaner desinfecteert, reinigt en ontvet de natuurlijke nagelplaat/omliggende huid en verwijderd de plaklaag van de gelpolish/gel.

Een dehydrator is optioneel. Een (nail) cleaner is echter een essentieel onderdeel in het voorbereidingsproces van de nagel voor applicatie van het kunstproduct. Het bevordert de hechting en vermindert de kans op lifting. Het verwijdert vuil van de nagelplaat en zorgt voor een langere draagbaarheid van gelpolish/gel/acrylgel/acryl.

Wat is het verschil tussen een basecoat en een rubber basecoat?

Een basecoat wordt gebruikt als basis voor elk kunstproduct. Een rubber basecoat vervangt een normale basecoat. De rubber basecoat zorgt t.o.v. een normale basecoat voor extra versteviging en is daarnaast zeer geschikt voor nagels waarbij de gelnagellak/gel niet goed hecht. De rubber basecoat is zo samengesteld dat het dezelfde eigenschappen/functie heeft als primer waardoor de hechting van rubber base optimaal is en primer niet noodzakelijk is. De normale basecoat en rubber basecoat zijn beide flexibel en afweekbaar.

Een rubber base is zelf levelend, heeft een gemiddelde/dikke viscositeit (vloeibaarheid) en is daardoor uitermate geschikt om een natuurlijke bolling mee te creëren. Een rubber base is in tegenstelling tot een gewone base, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kunt ze indien gewenst zelfs direct aflakken met een topcoat. De rubber base kun je ook gebruiken als base onder gel/acrylgel/acryl.

Wat is een builder in a bottle?

Een builder in a bottle (bijv. de builder bottle van Cinz, de Easibuild van Halo, de gel in a bottle van DIVA of de Build It van Lennox Lynn) is een flexibele builder gel in een flesje in plaats van in een pot. Onder de builder in a bottle breng je nog een laagje rubber base aan voor de hechting. Een builder in a bottle is dus géén base. 

Wat is het verschil tussen een rubber basecoat en een builder in a bottle?

Beide kun je gebruiken om de natuurlijke nagel mee te verstevigen. Een rubber basecoat is een basecoat en builder in één, een builder in a bottle is enkel een builder en heeft dus een primer of rubber base nodig als ondergrond om goed te kunnen hechten. Een builder in a bottle bevat vaak minder zuren dan een rubber base.

Een rubber base is een flexibel product met extreme hechting dat voor sommige klanten, als je daarmee de nagel opbouwt nog steeds niet sterk genoeg is. De builder in a bottle is een flexibele builder gel die steviger is dan een rubber base en waar je in tegenstelling tot een rubber base, waar je alleen maar 1-2 mm mee kunt corrigeren (niet verlengen), korte verlengingen (tot 5mm) mee kunt maken (op sjablonen of tips). 

Een rubber base is afweekbaar, een builder in a bottle niet, deze moet dus met een (elektrische) vijl verwijderd worden.

We raden het gebruik van een rubber basecoat aan bij korte tot medium lange natuurlijke nagels. Voor lange nagels raden we een builder in a bottle aan, maar ook op korte en medium lengte nagels kun je een builder in a bottle aanbrengen.

Wat is het verschil tussen een builder gel en een 1-phase gel?

Een builder gel is een gel om de nagel mee op te verstevigen/verlengen. Voor het opbouwen van de nagel met builder gel breng je een base gel/basecoat aan. Vervolgens lak je de builder gel af met een topcoat. Een 1-phase gel is zowel een base gel, builder gel en topgel in één. Je hebt dus geen andere producten nodig. 

Wat is het verschil tussen een fiber gel en een builder gel in een pot?

Een fiber gel is een gel waar fiberglas deeltjes aan toegevoegd zijn. Hierdoor is een fiber gel t.o.v. een builder gel extra sterk.

Wat is het verschil tussen gelpolish en colorgel?

Gelpolish is flexibel en afweekbaar product en kan op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). Colorgel is een hard, niet flexibel product en heeft daardoor een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl). Een colorgel zal breken/barsten wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht. Colorgels zijn vaak romiger en hebben een hogere pigmentatie dan gelpolish en zijn daardoor zeer geschikt voor nail art. Colorgel zit vaak in een potje en gelpolish in een flesje.

Help, mijn gelpolish wil niet uitharden, wat gaat er mis?

Wanneer gelpolish niet voldoende uithard kan dit de volgende oorzaken hebben:
1. De gelpolish is niet voldoende uitgehard. Raadpleeg de beschrijving voor de juiste uithardttijd, dit verschilt per merk en per lamp (wattage).
2. De gelpolish is te dik aangebracht waardoor deze niet voldoende en gelijkmatig kan worden uitgehard, dit zorgt voor een 'kaassoufle effect' (de buitenkant is hard maar de binnenkant blijft zacht). Breng de gelpolish aan in dunne lagen.
3. De gelpolish is erg gepigmenteerd waardoor het uv/led licht niet goed kan doordringen. Breng extreem gepigmenteerde kleuren aan in dunne lagen en hardt indien mogelijk uit op de low heat modus. De uv/led lamp hardt de gelpolish langzamer maar gelijkmatiger uit waardoor deze voldoende kan worden uitgehard. 

Wanneer gebruik ik een topcoat met plaklaag en wanneer een topcoat zonder plaklaag?

De topcoats mét plaklaag zijn flexibel en kunnen op elke ondergrond worden aangebracht (gelpolish/gel/acrylgel/acryl). Topcoats zonder plaklaag (ook wel no wipe genoemd) bestaan in flexibele en harde variant. Een harde topcoat zonder plaklaag heeft een harde ondergrond nodig (gel/acrylgel/acryl). Een harde topcoat zal breken wanneer deze op een flexibele ondergrond wordt aangebracht omdat deze niet mee 'buigt'. Een flexibele topcoat zonder plaklaag kan op elke ondergrond worden aangebracht. Lees in de beschrijving van het product dus goed of het een topcoat met plaklaag of een harde of flexibele topcoat zonder plaklaag betreft.

Wanneer gebruik ik een topcoat met uv-filter en wanneer een topcoat zonder uv-filter?

Er zijn topcoats met en zonder uv-filter. Topcoats met uv-filter beschermen de nagels tegen verkleuring. Handig in de zomer bij lichte/zomerse kleuren. Een topcoat met uv-filter kun je herkennen doordat deze blauw oplicht in de uv/led lamp. Het nadeel van topcoats met uv-filter is dat deze op donkere kleuren een blauwe schijn achter laten. Het advies luidt om bij zwart (of andere donkere kleuren) een topcoat zonder uv filter te gebruiken. De crystal shine en long lasting topcoat van Cinz bevat wél een uv filt geen fluorescerende stof waardoor deze niet meer blauw zal verkleuren op een zwarte of andere donkere kleur. 

Help, mijn topcoat wordt snel dof, wat gaat er mis?

Het dof worden van een topcoat kan meerdere oorzaken hebben:
1. De topcoat is niet voldoende uitgehard. Raadpleeg de beschrijving voor de juiste uithardttijd, dit verschilt per merk en per lamp (wattage).
2. Je hebt te snel nagelriemolie aangebracht na het uitharden van de topcoat. Wacht na het uitharden van de topcoat enkele minuten zodat de topcoat kan 'afkoelen', breng dan pas nagelriemolie aan.
3. Door invloeden van buitenaf: o.a. chemicaliën hebben invloed op de houdbaarheid van de glans, vergeet dus geen handschoenen aan te doen tijdens het schoonmaken.

Welke topcoat gebruik ik het beste voor het vastzetten van steentjes en andere nail art?

Een rubber topcoat is t.o.v. een normale topcoat steviger en daardoor ideaal voor het vastzetten van steentjes en andere nail art.

Wat zijn HEMA vrije nagelproducten?

HEMA staat voor 2-hydroxyethylmethacrylaat, een chemische verbinding die vaak wordt gebruikt in de productie van nagelproducten. HEMA is een type methacrylaatmonomeer dat polymeriseert (hard wordt) wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht of een chemische initiator. Hierdoor wordt het gebruikt om een harde en duurzame laag op de nagels te creëren, zoals bij gellak en acryl.

Hoewel HEMA een belangrijk ingrediënt is in veel nagelproducten en helpt bij het creëren van de gewenste eigenschappen, kan het bij sommige mensen allergische reacties of huidirritatie veroorzaken. 

Om deze reden zijn er merken die "HEMA-vrije" producten in het assortiment hebben opgenomen. Deze producten bevatten geen HEMA en worden als veiliger beschouwd voor mensen met een allergie/gevoeligheid voor deze stof. Uiteraard kunnen mensen zonder HEMA allergie ook HEMA vrije producten gebruiken.

Let op: ook bij het gebruik van HEMA vrije nagelproducten kan een overgevoelige reactie ontstaan. Een allergie voor HEMA of andere bestanddelen in nagelproducten kan enkel worden vastgesteld via een allergietest uitgevoerd door een dermatoloog. Met de uitslag van de dermatoloog kunnen we samen kijken welke producten geschikt voor je zijn. Heb je een vermoeden van een allergie? Raadpleeg dan ten alle tijde een arts. 

Stempelen

Wat heb ik allemaal nodig om te kunnen stempelen?

Om te kunnen stempelen heb je tenminste een stempelplaat, stempelkussen, stempel lak en schraper nodig. Daarnaast heb je producten nodig om je stempelkussen en stempelplaat te reinigen. Stel je eigen stempel startpakket samen door hier te klikken.

Wat is het vershil tussen de stempel polish, folie stempel polish en de stempel gelpolish?

Stempel polish: de stempelnagellak is een snel drogende nagellak die droogt aan de lucht. De stempelnagellak is hoog gepigmenteerd en daardoor speciaal voor het stempelen. De stempelnagellak droogt droog op en is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. We verkopen stempel polish van zowel Moyra als van PNS.

Folie stempel polish: de folie stempel nagellak is een traag drogende nagellak die droogt aan de lucht. De stempel folie nagellak is hoog gepigmenteerd, droogt langzamer dan de stempelnagellak waardoor je minder snel hoeft te werken. De stempel folie nagellak behoudt een sterke plaklaag wanneer deze is opgedroogd waardoor je er folie, fijne glitters en pigmenten in kunt verwerken. De folie stempel nagellak is ook extra geschikt voor designs met dunne lijntjes vanwege haar trage droogtijd en hoge pigmentatie. 

Smart stamping polish: De smart stamping polish van Moyra is een traag drogende stempel nagellak. Ideaal voor de beginnende stempelaar. De smart stamping polish is te gebruiken i.c.m. de Moyra supersizer stamper, die stempel afbeeldingen groter en kleiner kan maken.

Stempel gelpolish: de stempel gelpolish is een gelpolish die speciaal is gemaakt om mee te kunnen stempelen. Ben je een beginner? Dan heb je alle tijd om te stempelen want de stempel gelpolish hardt enkel uit onder een uv/led lamp.

Hardt je na het stempelen 30/60 sec uit in een LED/UV lamp. De stempel gelpolish behoudt na het uitharden een plaklaagje waardoor je er na de uitharding pigmenten en fijne glitters in kunt verwerken. Wil je een sugar effect creëren? Lak de nagel dan eerst af met een topcoat, hardt uit. Stempel je design met de stempel gelpolish en strooi voor het uitharden van de stempel gelpolish fijne glitters over het design, hardt uit in de lamp. Borstel af met een zachte borstel en voila, een sugar nagel!

We verkopen stempel gelpolish van zowel Moyra als PNS.

Moet ik mijn stempel aflakken met een topcoat?

Ja, lak je stempel design altijd af met een topcoat anders zal deze beschadigen. Indien je een sugar effect wilt creëren, dan lak je je design niet nogmaals af (zie hierboven). Je kunt een topcoat naar keuze gebruiken.

Waarom stempelt mijn nieuwe stempelkussen niet (goed)?

Door nieuwigheid kan het voorkomen dat je stempelkussen niet direct goed stempelt. Was voor het eerste gebruik je stempelkussen altijd eerst met een natte vinger en een drupje afwasmiddel. Spoel af onder de kraan en laat drogen aan de lucht. Indien je stempelkussen nog niet goed werkt herhaal een tweede keer.

Let op: De Moyra supersizer stempel hoeft niet vooraf gewassen te worden.

Waarom komt mijn stempel niet (volledig) op mijn stempelkussen?

Dit heeft meestal 1 van onderstaande oorzaken:
1. Je stempelkussen is voor het eerste gebruik nog niet gewassen met afwasmiddel
2. Je werkt te langzaam, werk snel, zorg dat al je benodigde producten schoon zijn en klaar staan voor gebruik. Probeer al je handelingen binnen 4 sec te verrichten (lak aanbrengen, schrapen, stempel oppakken, stempelen).
3. Je drukt te hard. Met een ondoorzichtig stempelkussen moet je hard drukken. Met een doorzichtig stempelkussen moet je niet drukken maar zachtjes over je stempelplaat rollen, geen druk uitoefenen.
4. Je brengt niet voldoende lak aan op de stempelplaat.

Kan ik ook stempelen met gewone gelpolish?

Nee, gewone gelpolish is niet geschikt om mee te stempelen. De stempel gelpolish van Moyra is hier speciaal voor gemaakt en heeft een andere samenstelling.

Hoe maak ik mijn stempelkussen schoon?

Maak je stempelkussen schoon met de Moyra wonderwheel of met de Moyra stamper head cleaner en een celstofdepper.

Let op: Maak je stempel nóóit schoon met aceton of andere vloeistof en ga ook nooit met een buffer/vijl over je stempelkussen, dan wordt je stempel dof en zal beschadigen/scheuren.

Hoe maak ik mijn stempelplaat schoon?

Maak je stempelplaat schoon met de Moyra plate cleaner. Maak je stempelplaat nóóit schoon met pure aceton. Dit kan je graveringen van je stempelplaat aantasten. Alcohol is niet geschikt om je stempelplaat mee schoon te maken, alcohol verwijderd geen nagellak/gelpolish.

© TEN Nail Supplies