Rubber base en BIAB: wat zijn de verschillen?

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 12:27

Eén van de meest gestelde vragen is toch wel wat is het verschil tussen een rubber base en een builder in a bottle (afkorting: biab)?  Omdat elk van onze merken (Diva, YOSHI, Halo en Lennox Lynn) zijn eigen benadering heeft van een rubber base en een builder in a bottle snappen we dat er verwarring kan ontstaan tussen al deze verschillende producten. Het is dus tijd om dieper in te gaan op de verschillende merken en de unieke eigenschappen van elk product om jou zo te helpen kiezen welk kunstproduct het beste bij jouw klant past.

Rubber base

Laten we beginnen met de vraag, 'wat is rubber base?' Een rubber base is een basecoat die is ontworpen om duurzaamheid en flexibiliteit te bieden. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, bevat deze formule geen rubber. Rubber base is zo samengesteld dat het een zekere mate van stevigheid en elasticiteit biedt, waardoor het ideaal is voor nagels die extra versteviging nodig hebben. Hierdoor wordt rubber base vaak gebruikt bij klanten met zwakke nagels. Door de unieke samenstelling is rubber base ook geschikt voor klanten waarbij de gelpolish/gel niet goed hecht. De rubber base is namelijk zo samengesteld dat het dezelfde eigenschappen/functie heeft als primer, waardoor de hechting optimaal is en het vooraf aanbrengen van primer niet altijd noodzakelijk is (let op: dit verschilt per merk). 

Een rubber base heeft een gemiddelde viscositeit (vloeibaarheid), is self-levelend en is daardoor uitermate geschikt om de natuurlijke nagel mee op te bouwen. Rubber basecoats zijn verkrijgbaar in allerlei tinten, van nude tot rood en zwart, met of zonder glitters. Je kunt ze indien gewenst aflakken met een gelpolish of direct met een topcoat. Rubber base kan ook dun worden aangebracht als basis laag onder gelpolish, builder gel, acrylgel of acryl.


Builder in a bottle

Een builder in a bottle is een flexibele builder gel in een flesje. Het is een bouw gel die geschikt is voor het verstevigen van de natuurlijke nagel. Een builder in a bottle is geen basecoat en heeft doorgaans een lagere zuurgraad dan een rubber base, waardoor het noodzakelijk is eerst een primer en/of een laagje rubber base aan te brengen voor optimale hechting.

Builder in a bottle heeft een gemiddelde viscositeit en is self-levelend. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk de natuurlijke nagel opbouwen. Sommige merken hebben een hoge viscositeit (zijn minder vloeibaar), waardoor de gel tijdens het werken niet snel uitloopt. Door de stevigheid van het product is het mogelijk om een korte verlenging van ca. 3-5 mm of een correctie/reparatie van de natuurlijke nagel te realiseren. Net als rubber base is builder in a bottle verkrijgbaar in diverse tinten en afwerkingen. Door de stevige en tegelijkertijd flexibele eigenschappen zorgt het voor een langdurige en sterke nagelstructuur die bestand is tegen dagelijkse slijtage.


Rubber base of builder in a bottle?

Het kiezen tussen rubber base en builder in a bottle hangt af van de specifieke behoeften van de klant en de conditie van hun nagels. Beide systemen kunnen worden gebruikt voor een 'natural nail treatment' om de natuurlijke nagel te verstevigen, egaliseren en op te bouwen,  maar wanneer kies je welk systeem?

Rubber base is ideaal voor klanten met korte tot medium lengte natuurlijke nagels die extra versteviging nodig hebben. Dit product kan dun worden aangebracht als basis onder gelpolish, maar ook als basecoat onder andere systemen zoals builder gel, acrylgel en acryl. Daarnaast kan rubber base ook worden gebruikt om de natuurlijke nagel op te bouwen en te egaliseren, wat een extra laag van bescherming en stevigheid biedt. Het biedt een uitstekende hechting en is geschikt voor klanten waarbij kunstproduct snel loslaat. Voor sommige klanten is een rubber base echter niet sterk genoeg en chipt deze aan de vrije rand van de nagel; dan is builder in a bottle een betere keuze.

Builder in a bottle is geschikt voor klanten met korte tot lange nagels vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Het heeft een lage zuurgraad, wat het geschikter maakt voor beschadigde nagels en voorkomt dat lange nagels een te dikke laag rubber base nodig hebben. Door zijn robuuste eigenschappen kan builder in a bottle beter weerstand bieden aan slijtage en schade. Let wel op dat builder in a bottle enkel kan worden gebruikt om de natuurlijke nagel mee op te bouwen; als het dun wordt aangebracht, zal het chippen vanwege het contrast tussen de flexibele natuurlijke nagel en het harde kunstproduct, vergelijkbaar met een dun laagje ijs op water. Dus, voor klanten met langere nagels of zwakke nagels die meer ondersteuning nodig hebben, is builder in a bottle de aanbevolen keuze.

 

Hoe zit dat bij beschadigde nagels?

Rubber base is minder geschikt voor beschadigde of extreem dunne nagelplaten vanwege de hogere zuurgraad van het product. Dit kan leiden tot verdere schade of irritatie. Bij dunne of reeds beschadigde nagels kan dit resulteren in een verhoogde kans op breuken, scheuren en loslaten omdat de nagelplaat al verzwakt is en gevoeliger reageert op chemische invloeden. De flexibiliteit van rubber base kan ertoe leiden dat de coating snel chipt of loslaat aan de vrije rand van de nagel, vooral als de nagel onder druk komt te staan.

Builder in a bottle, daarentegen, heeft een lagere zuurgraad, wat het aangenamer maakt voor de natuurlijke nagel en minder kans geeft op verdere schade. Dit maakt het een betere optie voor klanten met dunne of beschadigde nagels. De sterkere en minder flexibele eigenschappen van builder in a bottle zorgen voor een betere bescherming en ondersteuning van de nagelplaat. Het gebruik van builder in a bottle op extreem zwakke nagels of lange nagels voorkomt dat er een te dikke laag rubber base nodig is om dezelfde stevigheid te bereiken, wat bijdraagt aan een natuurlijker uitziende nagel en minder stress op de nagelplaat.


Conclusie

Samengevat, rubber base is ideaal voor nagels die extra flexibiliteit en lichte versteviging nodig hebben, vooral voor korte tot medium lengte nagels. Het kan ook dienen als basis laag onder andere nagelsystemen. Builder in a bottle is perfect voor klanten die sterkere versteviging en duurzaamheid nodig hebben, van korte tot lange nagels. Builder in a bottle is een betere keuze voor beschadigde of extreem zwakke nagels. Beide systemen kunnen gebruikt worden tijdens een 'natural nail treatment',  bieden veelzijdige oplossingen voor verschillende nagelbehoeften en helpen bij het creëren van mooie, sterke nagels. Welk systeem het beste kan worden gebruikt is afhankelijk van de specifieke behoeften en nagelconditie van de klant. Het is aan de styliste om te bepalen welk product het meest geschikt is. Let op: Het is essentieel om te onthouden dat de juiste voorbereiding en toepassing cruciaal zijn voor het beste resultaat, dus volg altijd de instructies van de fabrikant voor optimale hechting en duurzaamheid.

Klik op onderstaande links om direct naar de juiste product pagina te gaan en te ontdekken welk merk rubber base of builder in a bottle het beste bij jou past.

Rubber base en builder in a bottle per merk:
Ben je op zoek naar een uitgebreid assortiment rubber base? Bij Lennox Lynn vind je meer dan 160 tinten, elke kleur die je kan bedenken is er ook in rubber base, variërend van nude tot roze, rood, zwart en zelfs cateye rubberbase. Ook Diva biedt een ruime selectie rubber basecoats aan, verkrijgbaar in verschillende formaten: 10ml of 15ml flesjes en de best selling kleuren in 30 ml potten. YOSHI heeft een dozijn kleuren rubber base in nude tinten, zowel met als zonder glitter. Halo biedt weliswaar alleen een clear rubber base aan, maar compenseert dat met een breed scala aan builder in a bottles waarvan de 12 nieuwste kleuren zelfs verkrijgbaar zijn in een mega voordelige limited edition box

Ook Diva biedt vele tinten gel in a bottle aan, meer dan 50 waarvan het merendeel HEMA-vrij is. Ook Lennox Lynn en YOSHI hebben tientallen kleuren gel in a bottles in hun assortiment. Ook de YOSHI fiber base en hard base vallen onder de noemer builder in a bottle. Zo is er voor iedereen iets te vinden, wat betreft kleur, samenstelling, formaat en budget. 

Ga snel naar:
Diva rubber base

Halo rubber base
YOSHI rubber base
Lennox Lynn rubber base

Diva gel in a bottle
Halo easibuild
YOSHI gel in bottle
YOSHI fiber base en hard base
Lennox Lynn build it

Product advies:
Twijfel je over welke producten je het beste aan kunt schaffen? We adviseren je graag! Je kunt ons bereiken per mail of via Instagram of Facebook.


Deel jouw mening
Wat vond je van deze blog? Laat het weten in de reacties hieronder.

Copyright © [2023] [Dewi Brouwer - TEN Nail Supplies]. Alle rechten voorbehouden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.